Με επιτυχία η εκδήλωση της ΕΠΟΙΩ «Κίνδυνοι και Προφύλαξη από τις Κλοπές και Διαρρήξεις»

Περισσότερες από εκατό κλοπές και ληστείες σημειώνονται,  ετησίως, στα διοικητικά όρια του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Ωρωπού, εκ των οποίων μόνο τα 80 -90 περιστατικά δηλώνονται στις αρχές  κι από αυτά πάνω από 70% εξιχνιάζονται.

Αυτό ανακοινώθηκε σε Ειδική Ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού η οποία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 28 Μαίου, στην αίθουσα των Κ.Α. Π. Η. Νέων Παλατίων.
Ήταν μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση η οποία στόχο είχε να ενημερώσει τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να αυξήσουν τα αντανακλαστικά τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας σε επίπεδο, κυρίως πρόληψης αλλά και εξιχνίασης
Ο Πρόεδρος της Ε. Π. ΟΙ. Ω κ. Γιώργος Στεφανουδάκης τόνισε ότι «Οι αστυνομικοί επιτελούν έργο κοινωνικό. Επιτελούν ένα λειτούργημα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες οι οποίες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες λόγω της οικονομικής κρίσης όπου αναγκάζονται να εργάζονται με πολλές και σημαντικές  υλικοτεχνικής ελλείψεις. Αυτό θέτει πολλές φορές  σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους. Οι αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά. Παιδιά πρώτης γραμμής και το έργο που επιτελούν δεν κοστολογείται».
Ο κ. Στεφανουδάκης  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για την φιλοξενία του Δήμου στο χώρο των Κ. Α. Π. Η αλλά και τον Διοικητή Ασφαλείας του Α. Τ. Ωρωπού κ. Κ. Μαρκόπουλοαλλά και τον Υποδιοικητή κ. Ξαχουλάκο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν  ευγενικά στο να μετάσχουν στην  εκδήλωση – ενημέρωση  δύο άξια στελέχη -συνεργάτες τους ο Ανθυπαστυνόμος κ Αλ. Παπάς και ο Αστυνόμος κ. Παν. Κοτσίρας.
Ο κ. Παπάς αναφέρθηκε τόνισε  ότι «Η εκδήλωση έχει στόχο να αναπτύξει  μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» κι αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει παρεμβατικά φαινόμενα κλοπών και ληστειών. Επίσης σε στατιστικά στοιχεία κλοπών και ληστειών που έγιναν στο Δήμο Ωρωπού τον τριετία 2014- 2016.
Επεσήμανε ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει με το δέοντα επαγγελματισμό με αποτέλεσμα να οι περισσότερες των περιπτώσεων να εξιχνιάζονται.
Από την πλευρά του ο Αστυνόμος κ Π. Κοτσίρας ανέλυσε λεπτομερώς τους τρόπους δράσεις των ληστών αλλά και τους τρόπους πρόληψης από τους κατοίκους για την προσωπική τους προστασία αλλά και των περιουσιών τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που έθεσαν οι πολίτες κι έλαβαν αντίστοιχες διαφωτιστικές απαντήσεις χρήσιμες γιατί ο Δήμος Ωρωπού λόγω της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης πολύ συχνά γίνεται στόχος ατόμων με έντονη παραβατική συμπεριφορά.
Ακολουθεί το ευχαριστήριο μήνυμα του Πρόεδρου της Ένωσης Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού κ. Γιώργου Στεφανουδάκη:
«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Ένωσης Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού, τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού κο Κων/νο Μαρκόπουλο αστυνομικό υποδιευθυντή, για την συναίνεση του στην υλοποίηση της χθεσινή επιτυχημένη​ς εκδήλωσης με θέμα κλοπές και μέτρα πρόληψης καθώς και στατιστικά στοιχεία αυτών για τον Δήμο μας. Συγχαρητήρια στους άξιους αξιωματικούς του, κο Ξαρχουλάκο Αλέξανδρο υπαστυνόμο Α και υποδιοικητή του ΤΑ Ωρωπού, τον κο Αλέξη Παππά ανθυπαστυνόμο και τον κο Κοτσίρα Κων/νο υπαστυνόμος Β για την εξαιρετική παρουσίαση.
Επίσης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΚΕΔΩ κο Στέφανο Δάβρη, για την φιλοξενία στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν. Παλατίων, καθώς και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κο Μιχάλη Τόλια για την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού για την υλοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και την σταθερή τους αρωγή στις προσπάθειες της ΕΠΟΙΩ
Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη μας αλλά και τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και είχαν την ευκαιρία εκτός την ενημέρωση τους να λύσουν απορίες κάνοντας ερωτήσεις στους έμπειρους αξιωματικούς μας».





 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου